U NABÍDKY SPOLEČNOSTI ORCO STAČÍ POUŽÍT MAPU

V dnešní době internetu není problém si prohlédnout jakoukoliv lokalitu z pohodlí domova. Nemusíte sednout ani do auta, autobusu či vlaku, abyste si udělali základní obrázek o místě, kde vám nabízejí nemovitost.

Bohužel i dnes tuto možnost většina lidí nevyužívá. Nechá se zlákat krásnými obrázky nabídek developerů či majitelů nemovitostí. Důležité je si uvědomit, že na daném místě vůbec nemusíte mít dobrý rozhled po celém okolí. Následně pak můžete zjistit, že za krásnou zelení, která je kolem vašeho domu, se nachází hlučné vlakové nádraží, transformační stanice s vysokým napětím, skládka či podobné velmi nezdravé energie.

Vezměte si příklad z poměrně hezky zpracované nabídky společnosti Orco. Ta nabízí na první pohled velmi kvalitní až téměř luxusní bydlení v Praze Libni u Palmovky. Kdo tuto lokalitu nezná, může z fotek a popisu usoudit, že se jedná opravdu o krásné prsostředí.

orco

 

Stačí se však podívat do mapy a zjistíte, že té zeleně kolem asi není až tak hodně, jak napovídají krásné obrázky vizualizací. Dokonce z mapy vidíte, že kolem mohou být poměrně rušivé oblasti.

orco mapa

Místo projektu Orco – na první pohled vidíte, že se o příliš klidnou oblast nejedná.

Podíváte-li se pak na leteckou mapu, je vše zcela jasné. Zde se kvalitně bydlet v současné době určitě nedá. V těsné blízkosti jsou velké a rušné ulice Sokolovská, Spojovací a Ćeskomoravská. Ty se zde navíc spojují v jedné obrovské křižovatce. Co je ještě horší? Křižuje se zde hned několi významných zelezničních tratí s velkým železničním depem. Porovnáte-li tak popis projektu na stránkách společnosti Orco s obrázkem mapy a realitou, určitě si uvědomíte, že se nejedná o popis příliš zdařilý.

orco mapa-letecká

Lokalita, kde se projekt nachází, není opravdu vhodná ani pro cílovou skupinu, o které Orco na svých stránkách píše. Rozhodně bych nedoporučil tuto oblast pro rodiny s dětmi. Místo není opravdu dobré jak z hlediska rušivých a nestabilních energií, ale také z hlediska zdraví. Rozhodně to není dobré místo pro harmonický vývoj dětí. Mohou tu být velké problémy se spánkem a odpočinkem vůbec.

Pokud byste o této lokalitě uvažovali, rozhodně bychom vám ji nedoporučili.

 

 

Napsat komentář