DŮM JAKO Z GALERIE

Na stránkách Můj dům (mujdum.cz) jsme narazili na velmi zajímavý „objekt“. Je to sice dům, ale svým charakterem a energiemi je to něco víc, než „jen dům“.

můj dům

V realitních nabídkách se někdy takovéto stavby objeví a u někoho mohou budit pozornost, u někoho averzi, u jiného nadšení. Tato stavba tak patří k těm kontroverznějším. Už jen tím, jaké rozdílné reakce tento dům vyvolává, je jasné, že má velmi silnou aktivní (jangovou) energii. Přitahuje pozornost a již jen tím člověka aktivuje.

V případě podobných nemovitostí je vždy velmi důležité dobře zvažovat vhodnost takového bydlení. Rozhodně to není domov pro každého. Pro toto řešení se mohou rozhodnout jen opravdu silní jedinci, kteří sílu tohoto domu ustojí. Zde je důležité důkladně zvážit tři základní okolnosti:

  1. Vhodnost domu v rámci celé lokality
    1. Pokud se dům svým řešením do okolí nehodí, jedná se většinou o negativní energie
  2. Vhodnost domu pro toho, kdo v něm bude bydlet
    1. Takovéto typy domů jsou vhodné jen pro několik typů lidí
  3. Jakou funkci má tento dům pro vlastníka vykonávat (odpočinek, zábava, „chlubení se“ apod.)

Podobné nemovitosti se hodí především pro lidi se silnou jangovou energií. Jsou to lidé, kteří mají rádi v životě aktivitu, rozmanitost a pestrost. Dále by tito lidé měli v sobě mít energii elementů Dřevo a Oheň. Těmto energiím odpovídá jak exteriér domu (řešení fasády, barevnost apod.), tak i interiér (poměrně hodně světlý, prostorný).

Astrotyp

Astrotyp

 

Dům může být vhodný také pro malé děti. Pokud jsou rodiče aktivní a odpovídají výše uvedeným energiím, jsou zde příjemné hravé energie i pro děti. Ty tu budou čerpat hlavně volnost, pestrost, hravost a rozmanitost. To jsou energie, které jsou pro malé děti velmi vhodné jak pro jejich rozvoj, tak i pro jejich zdraví.

interiér domu

interiér domu

Na druhou stranu takto aktivní dům nebude vhodný pro klidnější typy lidí. Pokud by majitelé byli příliš jinoví, s převahou elementů Vody a Kovu, pak by se v takovém domě dlouhodobě necítili příliš dobře. Mohl by to pro ně být zajímavý dům pro volnočasové aktivity (víkendy, dovolená apod.). Aktivní energie domu by je tak mohly uvolnit a dodat jim energii pro aktivní odpočinek. Pro trvalé bydlení „jinových lidí“ však úplně vhodný není.

Podobně nemusí být energie této stavby vhodné pro problematické „puberťáky“. Ti často mají problém zvládat silné a prudké energie svého dospívání. Zde tyto energie budou ještě posílené a mohou jim tak v životě působit nemalé problémy. Tím pak samozřejmě mohou trpět i rodiče těchto „skorodospěláků“.

Každopádně se jedná o zajímavé řešení. S pohledu Feng Shui je však opravdu nutné zohlednit tři výše uvedené otázky, protože tento dům není opravdu pro každého.

Napsat komentář